top of page

Bouwteam(overeenkomsten) - Opleiding Embuild Antwerpen

Op 14 december 2023 verzorgt Michael Thielens wederom een nieuwe juridische opleiding, deze keer voor Embuild Antwerpen met als titel: "Bouwteam(overeenkomsten) - vele handen maken licht werk?".


Omschrijving


Goed begonnen is half gewonnen, een spreekwoord dat nog iedere dag zijn merites bewijst. Door op voorhand grondig na te denken en de uit te voeren werken in kaart te brengen alsook (financieel) te optimaliseren, kunnen immers een groot aantal (bouw)problemen en discussies - die de uitvoeringsfase ernstig kunnen verstoren of vertragen - worden vermeden. Maar waarom zou u dit als bouwheer/bouwpromotor, aannemer, architect of studiebureau alleen doen? Is het niet logischer om - in een steeds (i) complexer wordende bouwsector en (ii) juridischer wordende maatschappij waarin de verbintenissen en aansprakelijkheden van de bouwactoren elkaar aanvullen en zelfs overlappen - deze denkoefening samen te doen?


In deze sessie staan we stil bij de mogelijkheden en beperkingen, de voor- en nadelen, de do's en don'ts, van multidisciplinaire samenwerkingen ("bouwteams") in het licht van het Belgisch recht


Programma

  1. Wat is een bouwteam?

    1. Verbintenissen van de bouwactoren - aanvulling en overlap? Inleiding a.d.h.v. recent rechtspraakoverzicht

    2. Oorsprong van het 'bouwteam'

  2. Contractuele verankering van de samenwerking: mogelijkheden en beperkingen

    1. Verschillende (contractuele) structuren

    2. Aandachtspunten voor de aannemer

    3. Aandachtspunten voor de architect

    4. Algemene aandachtspunten

    5. Verhouding met TM, D&B, DBFM, FIDIC, bouwpromotie etc. ?

  3. Bouwteam en prijsoptimalisatie

  4. Aansprakelijkheid van de bouwactoren in en buiten het bouwteam

  5. Capita selecta: Building Information Modelling (BIM)?

Inschrijving


Meer informatie kan u vinden (en inschrijven kan u) op de website van Embuild Antwerpen onder deze link.


Zoals steeds voorziet het kantoor ook in house opleidingen op maat van uw onderneming en dit zowel voor juristen als niet-juristen als doelpubliek. Kan u de opleiding van Embuild Antwerpen niet bijwonen en bent u geïnteresseerd in een op maat gemaakte opleiding? Of heeft u een vraag over het werken in bouwteam? Neem gerust contact met ons op.



73 weergaven0 opmerkingen
bottom of page